[google6b8a34868c057d7f.html]

Hvad er angst

Eksamensangst, Hypnose, Angst,

Køreprøven og lignende, eller flyskræk

.Hypnoterapi er en meget effektiv behandlingsform. Flytter fokus og forandre.

Boelsgaards en god dag længe efter

Se ledige tider 

Panikangst

Der findes ingen danske undersøgelser, der viser, hvor mange der lider af panikangst .

Men tal fra lande som USA, England og Australien viser, at omkring to procent af befolkningen på et eller andet tidspunkt kommer til at lide af panikangst. Omregnet til danske forhold vil det sige, at det vil ramme ca. 100.000 danskere. Lidelsen rammer flere kvinder end mænd og begynder ofte i 20-30 års alderen.

Et panikangstanfald opleves meget voldsomt. Ifølge Marianne Breds Geoffroy oplever mange, at de ikke kan få vejret og de bliver overvældet af dødsangst og rædsel. Udover vejrtrækningsproblemer oplever mange hjertebanken og fornemmelsen af at falde om. Et anfald opstår ikke på bestemte tidspunkter eller steder. De fleste anfald kommer dog uden for hjemmet og varer i sig selv som regel højst nogle minutter.

Angst, skræk og frygt for: 

Tandlægeskræk                              

 

Flyskræk

 

Eksamen angst

 

Edderkopper

 

Søvnløshed 

Angst er en folkesygdom
Angst er en sygdom med store konsekvenser. Både for den enkelte, for de pårørende og for samfundet. Der er nemlig meget stor risiko for at udvikle et misbrug, hvis man lider af angst, fordi alkohol og stoffer dulmer angsten. Så der er al mulig grund til at gøre noget for at hjælpe den angstramte, og heldigvis findes der også gode behandlingsmuligheder i dag.

Generaliseret angst

Generaliseret angst kan også kaldes bekymringsangst. Man plages konstant af bekymring og uro i kroppen, og problemer med at sove. Ofte er man bekymret for, om en selv eller ens nærmeste kommer ud for en ulykke, bliver syge, eller man er bekymret for, om man har overset noget og forestiller sig alle mulige negative konsekvenser, hvis man ikke er sikker på, at alt er i orden.

Det er de færreste, som lider af generaliseret angst, som selv ser det som angst, og mange får derfor aldrig stillet en diagnose. De kommer typisk til lægen med klager over, at de ikke kan falde i søvn eller føler sig urolige.

Man regner med, at cirka tre procent i den vestlige verden lider af generaliseret angst. De fleste med generaliseret angst har haft det, siden de var unge. Og ifølge Marianne Geoffrey fortæller halvdelen, at de har haft det siden barndommen. Lidelsen rammer flere kvinder end mænd.

Socialfobi

Eksperterne regner med, at mindst 7 procent af befolkningen lider af socialfobi . Det kan starte allerede i 4-5 års alderen, men de fleste rammes, når de bliver teenagere. Lidelsen rammer næsten lige så ofte drenge som piger.

Socialfobi giver sig udtryk ved, at man føler sig anspændt og ubehageligt til mode, når man er sammen med andre i bestemte situationer. Det kan for eksempel være, hvis man skal holde en tale, spise sammen med andre, eller bare det at være sammen med andre i pauserne på arbejdet.

Angsten ved socialfobi er ofte mindre intens end ved panikangst, til gengæld står den på i time- eller dagevis op til en social situation, man frygter. Mennesker med socialfobi forsøger typisk at gennemføre et normalt liv med uddannelse og familie. Men da angsten ikke aftager, selvom man i årevis har presset sig til at udholde samvær, fører det til, at man så vidt muligt undgår de situationer, man frygter.

Behandling

Behandlingen af de tre angstformer er stort set den samme, kaldet

Metakognintiv Samtalehypnose


Behandling med kognitiv terapi går i store træk ud på at få den angstramte til at forstå, hvad der sker og efterhånden opsøge de situationer, der udløser angsten. Resultaterne af kognitiv terapi er især gode, når det gælder panikangst og socialfobi, mens resultaterne ved generaliseret angst er knap så gode, 

 

De mennesker, der lider af generaliseret angst, kommer let ind i en ond cirkel, hvor de er bekymrede hele tiden, og hvor de så bliver bekymrede over deres bekymring. Hjælp til søvn og hjælp til overblik over ugens program kan hjælpe mange.

Her er behandlingen struktur i livet, samtale Hypnose/ trance som er meget effektiv til generaliseret angst

 

Eksempler på generaliseret angst: søvnbesvær, mørke, alene, ensomhed, parforhold, ægteskab, vold, nedgørelse og føle sig underdanig.